76.317 pensionari înregistrați în evidența CJP Brăila la finele lunii iunie

La finele lunii iunie a acestui an se aflau în evidența Casei Județene de Pensii (CJP) Brăila un număr total de 76.317 pensionari. Dintre aceștia 60.233 erau pensionați la limită de vârstă, iar 5.736 erau pensionari cu diverse grade de invaliditate. Mai multe detalii cu privire la categoriile de pensionari din județ sunt furnizate în tabel.

În  primele șase luni ale acestui an CJP Brăila a efectuat plata pensiilor pentru 554 de persoane aflate în țările Uniunii Europene sau în alte state cu care România are acorduri în acest sens.

În aceeași perioadă s-au acordat 2.478 ajutoare de deces pentru persoane beneficiare de pensii.

Conform Tabelului Electronic al Contribuabililor, la finele lunii iunie, numărul asiguraților care au aderat la Pilonul II de pensii  administrate privat era de 43.074 persoane, ceea ce reprezintă 68,2% din totalul persoanelor asigurate la sistemul public.

În ceea ce privește activitatea de expertiză medicală și de recuperare a capacității de muncă, activitatea se desfășoară în prezent cu doi medici. În primul semestru al acestui an au fost înregistrate 334 de cazuri noi și 2101 revizuiri.

Prin CJP Brăila s-au acordat în perioada menționată un număr de 536 de bilete de tratament.