Consilierul județean Bucălău: „Modernizarea drumurilor județene pe traseul Gulianca-Ianca-Viziru trebuia terminată în decembrie 2022. Acum lucrările sunt în stadiul decopertărilor. Asfaltul turnat pe bucăți nu ține, motiv pentru care s-a decopertat din nou și se va asfalta din nou”

Consilierul județean Alexandru Bucălău (PNL)  declară că lucrările de infrastructură „aflate în derulare scriptic în județul Brăila”, în realitate, bat pasul pe loc.

Liberalul susține într-un comunicat dat publicității că „brăilenii s-au săturat de lucrări proaste de asfaltare, corectate și recorectate cu tot deranjul aferent, de montat și demontat indicatoare de circulație, în esență s-au săturat de minciunile și nepăsarea președintelui Consiliului Județean, Iulian Chiriac, care habar nu are ce se întâmplă în județ, dar care găsește mereu scuze.

Un exemplu de proiect în care se bate pasul pe loc este «Modernizarea infrastructurii de transport județean pe traseul Gulianca-Ianca-Viziru, asigurând conectivitatea directă cu coridorul TEN-T Brăila-Buzău», pentru realizarea căruia Uniunea Europeană investește 80 de milioane lei. Conform proiectului, lucrările vizează modernizarea tronsoanelor de drum județean, respectiv reabilitarea structurii rutiere, a dispozitivelor de preluare a apelor pluviale, reparații/înlocuiri ale podețelor existente și semnalizarea rutieră a drumurilor județene: DJ 202A , DJ 221 , DJ 211 – între localitățile Ianca și Bordei Verde, DJ 211A – între localitățile Bordei Verde și Ianca. Potrivit contractului, termenul de finalizare a lucrării ar fi trebuit să fie 31.12.2022. Ulterior, s-a prezentat o altă dată de încheiere a lucrărilor – 10 mai 2023, care nici aceasta nu a fost respectată și este mai mult decât evident că proiectul nu se va finaliza în această vară.

Încă de când au început lucrările la acest proiect, am prezentat public modul în care s-a lucrat, cum astăzi se asfalta, iar mâine se decoperta, iar în momentul de față ne aflăm tot în același stadiu al decopertărilor. Asfaltul turnat pe bucăți nu ține și se formează gropi, motiv pentru care s-a decopertat din nou și acum iar se va asfalta. Cât va dura această bătaie de joc numită asfaltare nu se știe. În aceste condiții, este greu de crezut că lucrarea va fi finalizată până în iarnă și că această a treia prelungire a termenului de finalizare va fi una cu noroc.

Președintele CJ, Iulian Chiriac, repetă aproape obsesiv că în caz de întârziere, constructorii vor fi penalizați, de parcă ar încălzi pe cineva aceste explicați sterile. Domnule Chiriac, brăilenii ar fi cu mult mai mulțumiți dacă, în calitate de președinte al Consiliului Județean și beneficiar al lucrărilor, le-ați apăra interesele și ați lua atitudine față de această asfaltare făcută în bătaie de joc pe bani europeni. Dacă ați merge la fața locului să vedeți în ce hal arată această lucrare, care ar fi trebuit să prezinte un drum nou, nu unul făcut bucăți înainte de a fi dat în folosință.

Da, domnule Chiriac, este mai comod să stați în birou și să vorbiți la telefon, decât să mergeți să vedeți realitatea din teren. Este mai confortabil să vă deplasați cu mașina de serviciu care vă ia de la scară și vă duce acasă, decât să vă prăfuiți pantofii prin județ! Da, este mult mai simplu să lăsați drumurile din județ la mâna constructorilor și să nu vă pese de locuitorii comunelor afectate de aceste veșnice lucrări de asfaltare/reasfaltare.

Cum o fotografie face cât o mie de cuvinte, vă prezint nu una, ci mai multe fotografii cu starea jalnică în care se găsește drumul care leagă comuna Bordei Verde de Viziru, un drum care, potrivit proiectului, ar fi trebuit să fie unul de nivel european, dar care, în realitate, nici de nivel rural nu este!”.