Gura păcătosului Cătălin Boboc, secretar de stat în Ministerul Muncii, adevăr grăiește: ”Eu nu m-am dus la București să am un loc de muncă, nu cu asta mă ocup!”

Cătălin Boboc, fost președinte PNL Brăila, fost senator, fost (pentru) multe, pe care unii îl amenință că va fi în curând și fost secretar de stat, a recunoscut cu subiect și predicat că el „nu s-a dus la București ca să aibă un loc de muncă, fiindcă nu cu asta se ocupă”.

Acum pe bune, numai cine nu-l cunoaște și-ar putea închipui că el s-a dus la București ca să-și caute un loc de muncă; cine-l cunoaște știe foarte clar că nu e cazul, fiindcă el cu munca e ca baba cu mitraliera.

Bine, unii o să spună că e o muncă și să-i fraierești pe alții, să-i convingi să-ți dea bani, nu oricine reușește astfel de performanțe, cu un asemenea trecut – și au dreptate, fiindcă noi, unii, nu ne-am încumeta să facem ce face el.

În aceste condiții, a fost ironia sorții că Boboc a ajuns să fie numit secretar de stat în Ministerul Muncii, dar se putea și mai rău, dacă ne întrebați pe noi: putea fi numit în Ministerul Finanțelor. Cine-l cunoaște înțelege…

Deocamdată, Boboc rămâne în mod miraculos cu dosul adânc îndesat în fotoliul de secretar de stat, deși PNL Brăila nu-l susține și nici nu vrea să mai aibă de-a face cu el și PNL Galați, care a primit acest post în urma negocierilor, spune că nu l-a propus și nici nu-l susține în funcția respectivă.

Numai cine nu are nicio legătură cu politica poate crede că Boboc a rămas acolo în virtutea inerției, când bătălia pe ciolan este atât de aprigă în PNL  (ca și în PSD, că nu e nicio diferență din acest punct de vedere). Cine are cât de cât idee cum merge treaba cu posturile astea știe clar că Boboc are „spate” puternic, dacă rămâne acolo, în ciuda eforturilor reale care se fac pentru a fi aruncat din scaun.

Desigur, Boboc o face pe inocentul și ne spune că el vrea să servească patria și de-aia rămâne în funcție, fiindcă altfel și-ar vedea de afacerile lui. Noi nu am numi „afaceri” ce face el cu banii, dar mă rog, nu e treaba noastră… Cert e că după ce ne zice Boboc, patria s-ar duce de râpă fără el și de-aia rămâne la Ministerul Muncii, nu că s-ar ține de scaun…

Placa asta ne-a mai pus-o și anul trecut, când a declarat într-o conferință de presă că el nu se ține de scaun, că nu s-a născut secretar de stat și n-o să moară secretar de stat, așa că dacă PNL Brăila îi va retrage sprijinul politic, își va da demisia imediat din acel post. PNL Brăila i-a retras anul trecut sprijinul politic, dar Boboc nu și-a dat demisia și nici n-are de gând să o facă, după cum se vede.

Apărătorul patriei a fost întrebat aseară, în cadrul unei emisiuni la Reperul TV, dacă nu se teme că îi va fi luată funcția pentru a fi dată unei persoane desemnate de PNL Galați și a răspuns ca un adevărat lider: în primul rând, el nu s-a dus la București ca să muncească; în al doilea rând, el pierde bani ca urmare a faptului că stă la minister, în loc să se ocupe de „afacerile” lui; în al treilea rând, noroc că-l ajută mama. Asta cu ajutorul mamei a fost valabil la Boboc de când era mic (în politică) și nu s-a schimbat nici când a ajuns mare (ne referim la funcție, nu la maturitate). Iubirea de mamă rămâne iubire de mamă toată viața…

Iată ce-a glăsuit Bobocelul mamii: „Nu mi-e teamă, că știți foarte bine că eu nu m-am dus la București să am un loc de muncă, nu cu asta mă ocup. Din contra, mai discut cu ai mei din familie și din punctul meu de vedere, atât timp cât stau la București pierdem niște activități din vedere, nu putem să le acoperim pe toate, pentru că pur și simplu pe mine mă ajută maica-mea și acum băiatul meu care acum a făcut 18 ani, vrea să se implice și el, dar și maică-mea are și ea o vârstă și sigur, e foarte implicată, dar știți cum e, un om nu poate face cât doi și nici cât trei. Așadar, eu fac ceea ce fac, aș spune, dintr-o pasiune. Și dintr-un atașament față de partidul nostru și de valorile PNL.

Eu am mai avut momente în cariera mea politică în care n-am ocupat vreo funcție. Asta nu m-a făcut mai puțin liberal, nici mai puțin atent la ceea ce se întâmplă și nici mai puțin implicat. Nici nu ne-am născut secretari de stat sau parlamentari, nici nu vom muri așa. Nu mi-e teamă de nimic”.