Laura Iusein (PUSL Brăila) îi cere primarului Dragomir să explice de ce este blocat accesul cluburilor sportive în sălile de sport ale unităților de învățământ, după orele de curs

Președintele PUSL Brăila, Laura Iusein, candidat la Consiliul Local Municipal, militează pentru a permite accesul elevilor la sălile de sport ale unităților de învățământ după orele de curs, pentru a desfășura diverse activități sportive.

Ea a declarat că în discuțiile pe care le-a avut cu cetățenii, mai multe persoane s-au plâns de faptul că Primăria nu susține elevii care vor să facă sport și că asociațiilor și cluburilor sportive locale nu li se permite accesul în sălile de sport ale școlilor, pentru antrenamente, nici măcar contra cost.

Președintele PUSL Brăila a precizat că legea permite folosirea sălilor de sport ale unităților de învățământ, în afara orelor de curs, pentru practicarea unor sporturi, însă din ce a aflat, „toate solicitările cluburilor din Brăila către administrația locală s-au finalizat cu răspunsuri negative.

De ce este important pentru mine acest lucru: pentru că această campanie este foarte importantă pentru dezvoltarea fizică și emoțională a copiilor noștri, în contextul actual, în care tentații de tot felul, precum drogurile, băutura, mediul online, pot influența în mod negativ copiii. Trebuie să investim în viitorul copiilor noștri, pentru a ne asigura că au un start bun în viață.

Eu nu văd de ce domnul primar și actuala conducere a Consiliului Local interzic elevilor după orele de școală să aibă acces la aceste activități”.

Amintim că în ultimii doi ani cluburile sportive locale – cu mici excepții –  au avut mari probleme în a găsi o sală de antrenamente pentru sportivi și nici după schimbarea legislației lucrurile nu s-au îmbunătățit, fiindcă administrația locală și conducerile unităților de învățământ și-au pasat reciproc responsabilitatea în a da acordul final pentru închirierea sălilor de sport. Directorii unor unități de învățământ au spus că ultimul cuvânt îl are Primăria, iar primarul a spus că Municipalitatea nu mai are nicio legătură cu închirierea sălilor de sport, acest lucru fiind în responsabilitatea conducerilor școlilor. În final, din această pasare a responsabilității, sportivii au fost cei care au avut de suferit.

Clubul de baschet Cuza Pirates a organizat chiar o acțiune de protest în fața sediului CUP Dunărea, unde avea loc o ședință a Consiliului Local Municipal, solicitându-i primarului să fie de acord cu închiererea sălilor de sport, însă edilul a susținut în continuare că nu este decizia sa și că nu are nimic de-a face cu refuzurile cu care reprezentantul Cuza Pirates, Mircea Totolici, era întâmpinat peste tot, la unitățile de învățământ unde solicita închirierea sălii de sport pentru antrenamentele sportivilor săi.

Totolici a aflat că de fapt, cei care se pronunțau împotrivă în ședințele Consiliilor de Administrație ale școlilor respective erau reprezentanții CLM, adică niște consilieri PSD, dar primarul Dragomir (PSD) a continuat să susțină că el nu are nicio legătură cu acest subiect.

Clădirile în care funcționează unitățile de învățământ din municipiu sunt proprietatea Primăriei, finanțarea pentru lucrările de reparații și modernizare vin de la Primărie, deci școlile depind din multe puncte de vedere de bunăvoința primarului, dar primarul Dragomir a continuat să susțină că el n-are nicio legătură cu refuzul școlilor de a închiria sălile de sport unor cluburi sportive, pentru antrenamente.

 

Publicitate electorală – Comandat de PUSL – filiala Brăila, executat de PFA Dan Mihaela, cod mandatar financiar 21240113

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns