Managerul Spitalului Clinic Județean de Urgență Brăila, Delia Râșnoveanu, declară că la nivelul unui an sunt mai puțin de 30 de pacienți internați care solicită decontarea medicamentelor pe care și le cumpără singuri

Managerul Spitalului Clinic Județean de Urgență Brăila, Delia Râșnoveanu, declară că este foarte mic numărul pacienților internați care au cerut decontarea medicamentelor pe care au fost nevoiți să și le cumpere singuri, dat fiind că acestea lipseau din farmacia unității medicale amintite.

Mai exact, potrivit dr. Râșnoveanu, la nivelul unui an, sunt mai puțin de 30 de pacienți care au solicitat decontarea medicamentelor: „În general medicamente sunt în spital. Există câteodată o solicitare din partea pacientului pentru un anumit medicament. Dacă există o variantă a acelui medicament în spital, acela se recomandă; dacă pacientul dorește altceva, nu avem cum să-i oferim”.

Întrebată cum își explică faptul că sunt atât de puțini cei care solicită decontarea medicamentelor pe care le cumpără cu bani din propriul buzunar, Delia Râșnoveanu a răspuns: „Îmi explic prin faptul că avem, în general, medicamente. Nu am avut sincope la aprovizionare. Cele care au fost, au fost de scurtă durată și în general s-au rezolvat”.

Managerul spitalului a mai explicat că medicul care tratează un anumit pacient verifică dacă pe lista cu medicamente care sunt contractate cu Casa de Asigurări de Sănătate există medicamentul pe care l-a prescris pacientului respectiv, iar dacă medicamentul nu există în farmacia spitalului, se completează un formular, se dă o rețetă pacientului, iar acesta vine cu factura de la farmacie, pentru decontare. Același lucru se întâmplă și atunci când este vorba de investigații paraclinice recomandate de un medic din Spitalul Județean.

De asemenea, dr. Râșnoveanu a spus că pentru a se asigura că pacienții internați știu că pot deconta sumele pe care le cheltuiesc pentru a cumpăra medicamente, s-au pus afișe în acest sens în toate secțiile.